en English

Kan een LED-driver worden gebruikt als een voeding

Om een lange levensduur, energie-efficiëntie en milieuveiligheid te behouden, hebben LED armaturen speciale apparaten nodig die LED voedingen worden genoemd, ook bekend als LED stroombronnen en LED drivers. Er zijn veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een voeding voor LED verlichting. Het zou helpen als u een constante stroom (LED driver) en een combinatie van constante spanning (voeding) had om uw LED’s te laten werken.

Een LED stroombron om de stroom te regelen is een LED driver en een conventionele AC/DC voeding om een constante spanning te leveren als een LED voeding. LED-drivers en LED-voedingen zijn uitwisselbaar als het gaat om LED-verlichting. Klinkt op dit moment een beetje verwarrend, aangezien de termen LED-driver en LED-voeding vaak door elkaar worden gebruikt.

LED-verlichting is een uitstekende aanvulling voor thuis en zakelijke omgevingen, maar de sleutel tot het bereiken van de perfecte lichtbalans voor uw opstelling is het gebruik van een juiste voeding. Als u een batterij hebt die toevallig een constante gelijkspanning heeft die voldoende is voor uw lampen, mag u van geluk spreken. Er zijn twee dominante soorten voedingen voor LED verlichting: LED-drivers en elektronische transformatoren.

LED-driver

Een LED driver is een LED voeding die de stroom levert die nodig is voor topprestaties in fluorescentielampen, magnetische voorschakelapparaten, laagspanningslampen en transformatoren. De LED-drivers zijn de drijvende krachten die de nodige stroom leveren en regelen om ervoor te zorgen dat de LED-lichtbron veilig en consistent werkt. Constante stroom- en constante spanningsdrivers zijn levensvatbare opties voor het leveren van stroom aan LED-lichtbronnen, maar verschillen in de manier waarop ze stroom leveren.

Om ervoor te zorgen dat de LED’s goed werken, moet de juiste LED-driver ervoor zorgen dat de LED’s constant van stroom worden voorzien. Zonder de juiste LED-driver zouden de LED’s te heet en onstabiel worden, wat zou leiden tot storingen en slechte prestaties. Het belangrijkste is dat de voedingseenheid een constante spanning en stroomsterkte levert zoals vereist door de LED.

Constante-stroom LED-drivers worden aangeboden in vele verschillende plan-configuraties, van ingebouwde circuits tot gesloten vochtdichte eenheden die afhankelijk van de toepassing uitgangsvermogen vereisen. In sommige gevallen kan bij de productie van clusters of strengen LED’s geen interne constante stroomdriver worden gebruikt, maar een externe LED-driver en een voeding die constante stroom levert.

LED-drivers met constante spanning leveren LED’s die een vaste uitgangsspanning en een beperkte uitgangsstroom vereisen. CC-drivers leveren een vaste stroom en zijn geschikt voor toepassingen die een constante stroom vereisen wanneer ze op LED’s worden aangesloten. Aangezien CC-drivers binnen een beperkt spanningsbereik werken, is de keuze van een driver met een overeenkomstige nominale spanning van essentieel belang.

Een LED-driver is een autonome voedingseenheid die het benodigde vermogen van een LED of een reeks LED’s regelt. Drivers die het vermogen van een lichtbron regelen, vormen een essentieel onderdeel van de technologie achter LED’s en zetten de energie in de driver om om licht te genereren.

Constante stroom LED-drivers zijn ontworpen om een bereik van uitgangsspanningen en een vaste uitgangsstroom (MA) aan te geven. Aangezien LED’s op een constante stroom werken, heeft de driver een bepaalde voedingsstroom nodig, gespecificeerd in milliampère (MA) of ampère. CC-drivers leveren een vaste stroom die geschikt is voor toepassingen waarbij een constante stroom nodig is om de leds aan te sluiten.

De driver varieert de spanning van het elektronische circuit om de stroom constant te houden in het gehele LED-systeem. Door zijn vermogen aan te passen aan de elektrische kenmerken van de LED-band en de warmte te wijzigen, regelt de LED-driver de stroomtoevoer van de LED op een constante van 12 V (24 V DC).

LED-strips en -armaturen vereisen ofwel 12 V of 24 V voeding om hun specificaties te specificeren. Aangezien LED’s een constante gelijkspanning tussen 13 V en 26 V vereisen, zijn LED-drivers nodig in LED-systemen die zijn ontworpen om de primaire spanning van de voeding te regelen, zoals de hoofdspanningen van de band en LED-lampen.

De meeste LED-drivers hebben een standaard primaire spanning van 2,30 V voor de AC-ingang en -uitgang, maar moeten de spanning in opdracht specificeren. Als u een LED vanaf de band voedt, hebt u een LED-driver met constante spanning nodig van 1,2 V of 2,4 V voor de DC-uitgang.

LED-drivers zijn elektronische gelijkstroomregelaars die speciaal zijn ontworpen voor gelijkstroom LED-verlichting. Het is handig en veilig om LED drivers met constante spanning in te stellen voor hun verlichtingsprojecten. De basisverschillen tussen LED-drivers en 12Vac elektronische transformatoruitgangen vindt u op deze pagina.

LED Stroomvoorziening

De LED voeding beïnvloedt de prestaties en stabiliteit van LED verlichting. Door de gestage stroom aan technologische innovaties en verwarrende terminologie kunnen LED drivers overweldigend zijn voor ervaren professionals. Een LED-driver en LED-voedingen voorzien LED-lampen van de stroom die nodig is voor topprestaties, net als fluorescentielampen, magnetische voorschakelapparaten, laagspanningslampen en transformatoren.

Wanneer de voedingsspanning de lijnspanning van de LED bereikt, schakelt deze over naar de constante stroom modus. Aangezien de inkomende wisselstroom fluctueert met de constante stroom, laat de LED-driver de spanning zweven om een stabiele stroomoutput te behouden. LED armaturen en stripconstructies die gebruik maken van de hierboven genoemde direct-drive methode vereisen dat de uitgangsstroom constant blijft op een bepaald niveau.

Als u geen stroombegrenzer hebt en op zoek bent naar een driver die de eerste stap is om het vermogen van uw LED producten onder controle te krijgen, kunt u dit bericht volgen om een constante toevoer van energie te vinden. Constante spanningsvoedingen worden gebruikt om LED lichtweerstanden te voorzien van een continue stroom driver systeem.

Het is essentieel om te controleren of de uitgangsspanning compatibel is met de LED spanning wanneer u een LED armatuur bouwt of een onvoldoende voeding vervangt. Als u een batterij heeft die toevallig een constante gelijkspanning heeft die voldoende is voor uw lampen, mag u van geluk spreken. U hebt een voeding nodig die uw energie kan omzetten in een veilige gelijkspanning voor de lampen.

Bij het selecteren van een voedingsbron voor LED verlichting zijn veel dingen te overwegen. Een minderheid van AC/DC voedingen kan aan deze eis voldoen, omdat zij een constant spanningsaandeel van de LED verlichtingstoepassing afdekken (meer dan 5% van de totale markt). Toch heeft de overgrote meerderheid van LED verlichtingstoepassingen een constante stroomdriver nodig. Deze vereisten kunnen van de ene verlichtingstoepassing tot de andere verschillen, zodat universele AC of DC voedingen mogelijk niet aan deze vereisten voldoen.

Samenvatting

LED-drivers en LED-voedingen zijn bijna verwisselbare termen in LED-verlichting. Er zijn twee dominante soorten voedingen voor LED-lampen – LED-drivers en elektronische transformatoren zijn niet verwisselbaar – en u moet begrijpen hoe u LED-drivers kunt gebruiken als een betere keuze dan elektronische transformatoren. Volgens een woordvoerder van Signify Innovations India voorziet een LED-voeding, ook bekend als een LED-driver, LED’s van de stroom die ze nodig hebben om te functioneren en hun functies uit te voeren.

Gewoonlijk wordt een LED-voeding een constante spanning, en een constante stroom een LED-driver genoemd.

Een 12v voeding en een LED-driver zullen beide 12v leveren

Wat is het verschil tussen een 12 volt 1A uitgang LED voeding en een 12 volt 1A uitgang LED driver?

Het enige verschil is wat er gebeurt als een belasting meer dan 1A probeert te vragen. Momenteel is dat voor een standaard 12v 1A voeding niet gedefinieerd. De specificatie is dat hij ongetwijfeld een constante 12v zal leveren bij een aanwezige hoeveelheid en inclusief 1A. Als je meer dan dat probeert te trekken, kan hij falen. Het kan meer dan 1A leveren voor enige tijd en, daarna falen. Het kan een “fold-back” stroombegrenzing hebben die de belastingsspanning en stroom tot een verminderde graad vermindert tot de voeding opnieuw wordt ingesteld.

Nu, voor een 12v 1A LED voertuigbestuurder – die terugkoppeling is gedefinieerd. Hij zal ongetwijfeld 1A optimaal leveren. Als de partijen proberen om meer te vragen, zal de resulterende spanning zeker dalen met behoud van die aanwezigheid op 1A. Het wordt een huidige consistente bron als de ongevoeligheid van de tonnen daalt onder 12 ohm.

Nu bieden LED’s geen consistente impedantie, dus is het voor sommigen eenvoudig om een veel meer uitstekend heden bij 12v te eisen dan anderen. Of voor het bestaande dat het bij 12v aantrekt om met tijd, temperatuur, veroudering, zonneschijn, fase van de maan, of zelfs als het schijnt te veranderen. Het zou dus het beste zijn als u een voeding had die dat aankan. LED-motoren kunnen dat. 12v 1A voedingen die bij overbelasting in een constante stroomstand gaan, zullen de klus goed klaren. Maar een gewone of tuin 12v 1A voeding kan handig nog meer bestaand dan 1A leveren, waardoor de LED’s worden opgeblazen. Of kan snel proberen extra bestaand te leveren en een trieste en eenzame dood sterven. Of een lagere, veel minder eenzame, als je huis in brand is gevlogen als gevolg van die overbelasting.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day; please pay attention to the email with the suffix “@1000powers.com”